YIN YOGA

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij je liggende en zittende houdingen doet. Voor mij is yin yoga het geheim van het leven, vanwege de diepe krachtige uitwerking in lichaam en geest. Je houdt de yogahoudingen twee tot vijf minuten aan, waardoor er naast ontspanning van je spieren tevens diepe ontspanning in je bindweefsel ontstaat. En dat voel je!

Emoties, soms van jaren geleden, liggen opgeslagen in het bindweefsel. Door het lang en diep stretchen van je lichaam geef je je lijf de kans om blokkades los te laten. Je leert om je over te geven, zonder daarbij je kracht en balans te verliezen.

Tijdens het doen van yin yoga kun je werkelijk stil worden en het geeft je de ruimte om contact voelen met je lichaam en je geest. Je bewust worden van wat je daar tegenkomt. Zonder oordeel, enkel ervaren. Je leert je lichamelijke en mentale grenzen erkennen en dat daaraan toegeven juist krachtig is. Yin Yoga geeft je innerlijke rust, je voelt je meer ontspannen en geaard.

LEES MEER OVER MIJN ONLINE LESSEN

HATHA YOGA

Een prachtige vorm van yoga. Voor mij is dit de basis van mijn leven. Fysiek, mentaal en vanuit een inspirerende yogafilosofie (Sutra’s van Patanjali) geeft Hatha Yoga een manier van leven in diepe en pure verbinding met jezelf. Staande, liggende en zittende houdingen (asana’s) wisselen elkaar af, soms statisch, soms in een meditatieve flow.

Met veel aandacht voor de ademhaling (pranayama) leer je hoe je ontspanning kunt aanbrengen in je adem en daarmee in je lichaam en je geest. Een bewuste ademhaling verandert je leven!
Door hatha yoga word je flexibeler, krachtiger en het geeft je meer balans. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Door yoga leer je spanning los te laten en verbinding te maken met jezelf. Het geeft je inzichten en handvatten voor in het dagelijks leven. Je leert liefdevol en tevreden naar jezelf kijken van een afstand, zonder oordeel.

LEES MEER OVER MIJN ONLINE LESSEN